Мъжко безплодие-искам бебе

Искам бебе, но мъжът ми има екскреторно безплодие или обтурационна форма на безплодие. Това безплодие е свързано с непроходимостта на семенните пътища. Дори ако има нарушения, който касаят само едната страна на тестисите, то количеството на сперматозоидите се снижава и зачеване просто няма. Задавате си въпроса: „Как да забременея?” при екскреторно безплодие на мъжа ми. Това безплодие може да бъде следствие на травми, възпаление, инфекциозно и заболяване на простатата. Признаци на тази форма на безплодие е намаленото количество сперматозоиди или тяхното пълно отсъствие в спермата. Лечението на мъжкото безплодие в екскреторна форма предимно се лекува чрез оперативна намеса след напълно направени обстойни изследвания, включващи пълен анализ на екскреторната урография. Тайната при мъжкото безплодие е свързано с нарушение на производството на сперматозоиди.

Те могат да имат дефекти в строежа си, както и да бъдат малко подвижни или малко на брой. Мъжкото безплодие предимно е следствие на инфекция, предавана по полов път, възпаление на яйцата и техните придатъци. Това може да е след прекарано заболяване, като варицела, крипторхизъм, а също и заушка. Признаци на възпаления и дефекти на строежа на сперматозоидите и нарушения на тяхната подвижност се диагностицира при направата на спермограма. Лечението на този вид мъжко безплодие се свежда до излекуване на инфекцията, като се назначават стимулиращи препарати, като след това може да се прави евентуален план за забременяване. Еднаквата функция на семенниците се възстановяват невинаги, дори да се използват стимулиращи ферменти. Автоимунното безплодие в мъжете е свързано с това, че организма започва да изработва антитела към сперматозоидите. Те стават като защитна бариера, която защитава яйцата от имунно компонентни клетки и антитела вследствие на травми или някакво възпаление. Диагностика на автоимунното безплодие се вижда само при резултати от направена спермограма.

Като начало следва да се открият и отстранят огнищата на инфекции, за да може да се възобнови кръвообращението в яйцата. След това се назначава ензимотерапия, хормонална терапия и други процедури. За мъжкото безплодие също има вина и еректиралата дисфункция, при която ерекцията липсва или е недостатъчна за извършване на полов акт. Причина за понижаване на мъжката потентност са възпалителните заболявания, като уретрит и хронически простатит. За диагностика на астенозоспермата може да се използва анализа на спермограмата. Лечението може да започне с изясняване на причините на заболяването.

Причини, при които може да няма забременяване е развитието на астеноспермата следствие на прегряване от високи температури, токсично или радиационно въздействие, както електромагнитно излъчване, злоупотребата с пушене и алкохол, дълго полово въздържане, наличие на голямо количество антитела, генетически аномалии на строежа на сперматозоидите, различни възпалителни и автоимунни заболявания на организма. Нивото на подвижност на сперматозоидите е тясно свързано със способността им да оплодят яйцеклетка и да има бременност. Съществуват 4 категории подвижности на сперматозоидите. За сперма категория A е характерно бързо праволинейно движение със скорост не по-малка от 0,025 мм/с. Към категория B се отнасят сперматозоиди със забавено праволинейно движение със скорост от 0,025 мм/с, но права траектория на движение. Сперматозоиди категории С се движат не праволинейно, категория D са с пълна неподвижност. Искам бебе, но в здравата фертилна сперма на съпруга ви трябва да има не по-малко от половината прогресивно подвижни сперматозоиди, тоест (категории, А, B).

Leave a Reply